Je kunt continu overweldigd raken door alle opties en menu’s. En WordPress hosting dat wordt erger nadat je WordPress hebt uitgebreid met plugins.

Gratis WordPress Beginners Handleiding

Log in by way of voorbeeld.nl/wp-login of voorbeeld.nl/wp-admin. Stel de taal eventueel in als Nederlands.

Dat kan through Settings > General > Site language. Om te beginnen kan het geen WordPress kwaad om kort rondgeleid te worden door de een van de beste leraren die ik ken: Anouk Broer.

WordPress.org is ‘open software program’ en maakt dus alles mogelijk: er zijn geen beperkingen. Bovenstaande drie punten maken van WordPress in potentie een gedrocht.

Kortom, schaf je hostingpakket en domeinnaam aan, gebruik de ‘1-click-set up’-functie en we zijn van start. Na de installatie kun je jouw domeinnaam bezoeken en dan zal je een – nog lege – standaard WordPress-site zien.

Veelgestelde Vragen Over WordPress Hosting

Had je een paar paragrafen terug het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org gelezen? Iedere website heeft webhosting nodig. Wat de beste internet hosting is, heb ik hier in een evaluation geschreven. Hoe je het aanschaft en hoe je vervolgens WordPress erop zet, zie je in onderstaande video van Robin Mustert en onderstaande toelichting. Vroeger moest je handmatig via WordPress WordPress.org de WordPress-software program gaan ophalen om het vervolgens op je hostingpakket te zetten.