Als je de WordPress-installatie by way of de TransURL uitvoert, geldt dit ook gewoon voor je domeinnaam. Ga binnen het controlepaneel naar het tabblad ‘Domein & Hosting’ en selecteer hyperlinks je domeinnaam . Scrol nu naar ‘Extra’s bestellen’ en klik naast ‘Snel jouw website online’ op ‘Bestellen’. Volg nu de stappen in het artikel ‘Ik wil mijn domeinnaam naar TransIP verhuizen’ om, je raadt het al, je domeinnaam naar ons toe te verhuizen. Tijdens de aanvraag voor de verhuizing kies je dan een webhostingpakket uit. Om te beginnen met het bouwen van een WordPress website, heb je eerst een domeinnaam nodig.

Het voordeel van WordPress is dat het in de foundation een simpel CMS is met een aantal standaard functionaliteiten. Afhankelijk van je wensen en doelstellingen gaan we het CMS uitbreiden met maatwerk modules of het aankopen van plugins. Zo heb je nooit meer dan nodig en blijft het CMS snel, veilig en overzichtelijk. Ieder bedrijf heeft natuurlijk een andere doelgroep.

Aan deze percentages is dus te zien hoe groot het systeem is, in vergelijking met de andere CMS. Dat klinkt heel makkelijk, maar web optimization kan een gemeen en competitief spelletje zijn. Daarom is het slim om je web site zoekmachinevriendelijk op te bouwen en in te richten. Met de speciale Yoast search engine optimization plug-in voor WordPress krijg je praktische handvatten om je pagina’s en content material meer SEO-proof te maken. Daarom installeren wij altijd deze plug-in als we een web site in elkaar zetten.

Zodra je een domeinnaam hebt geregistreerd, ga je naar het hoofdstuk ‘Kies jouw webhostingpakket’. Ik heb nog geen domeinnaamHeb je nog geen domeinnaam in je bezit? Dan registreer je deze eenvoudig by way of onze homepage. Voor meer uitleg over het registreren van een domeinnaam raden we je aan een kijkje te nemen opdit artikel. Zodra je jouw domeinnaam naar TransIP hebt verhuisd en hier een webhostingpakket bij hebt gekozen, ga je naar het hoofdstuk ‘Installeer WordPress’. Ik heb al een domeinnaam bij TransIP geregistreerdSuper!

Wp

Wanneer je een thema hebt gekozen is het meest makkelijk om vanuit je dashboard het thema te installeren. Dit doe je door naar ‘Weergave’ en vervolgens ‘Thema’s’ te gaan en dan het betreffende thema te installeren through ‘Nieuwe toevoegen’.

  • Dan kun je deze gewoon weer installeren of activeren zodra de problemen zijn opgelost.
  • Deze pijlers komen terug in de basiselementen van zoekmachine optimalisatie; on-site, on-page en off-site.
  • Een thema vormt de basis van hoe je web site eruit komt te zien.

Dan blijven ze in het merendeel van de gevallen nét wat langer hangen. En dat kan je zomaar die volgende klant opleveren. Na meer dan 10 jaar te hebben gewerkt met een allegaartje aan freelancers, was ik sinds geruime tijd op zoek naar een echte WordPress professional. Frank kan code begrijpen en code schrijven en daar valt en staat het woord ‘expert’ mee. Vele zogenaamde consultants trachten alles met plugins op te lossen, daar waar Frank de web site web bevrijd van onnodige plugins en overbodige code.

Vaak krijg je niet je eigen domeinnaam, is het logo van het desbetreffende bedrijf te zien op jouw web site of wordt er reclame geplaatst. Zoals je ziet hebben we in dit geval een extra plugin nodig om de blogpagina goed te laten functioneren. Het gaat om de free of charge plugin Ultimate Addons for Gutenberg. Het is geen probleem dat deze plugin geïnstalleerd wordt op de web site WordPress hosting. Je kunt dus gewoon op Import klikken om de blog template te importeren. Het instellen van een goede cache plugin voor WordPress is zonder meer een van de eerste functionaliteiten die je zou moeten implementeren. Caching betekent in feite dat er een kopie van de pagina’s en berichten opgeslagen wordt.

Dat wil niet zeggen, dat je WordPress website daarna niet meer te hacken is. De File Permissie wordt automatisch goed gezet zodra je op “Set really helpful action” hebt geklikt. Een website zul je altijd moeten blijven onderhouden. Als jij er dan voor kiest om die update niet te installeren, kun je blootstaan aan hackers. Bij een Brute Force Login Attack proberen hackers je wachtwoord te raden, door een computerprogramma te laten inloggen met telkens een ander wachtwoord. Een andere methode die hackers kunnen toepassen, is proberen rechtstreeks toegang te krijgen tot jouw WordPress database. Het veranderen van “Admin” als gebruikersnaam is vanuit security oogpunt belangrijk.

Bij sommige plugins kun je in de instellingen aangeven dat alle information verwijderd moet worden als je de plugin deactiveert. Het is aan te raden dit te doen zodat ook de database opgeschoond wordt. Andere plugins die automatisch afbeeldingen comprimeren die je uploadt, zijn Imsanity en Smush. Deze web site comprimeert de afbeeldingen zodat ze minder MB’s bevatten. De kwaliteit van de afbeelding blijft verder hetzelfde.

Daarom creëren we een goed doordacht en visueel aantrekkelijk webdesign. Een design wat je klanten niet alleen aanspreekt, maar ook direct duidelijk maakt waar hij of zij moet zijn. Niet zo gek, want door de flexibiliteit zijn de mogelijkheden echt eindeloos. Onder andere web site van Microsoft, MTV en Walt Disney draaien op dit systeem. En ja, natuurlijk is ook deze website website bouwen op foundation van WordPress ontwikkeld. Wij ontwikkelen, hosten en onderhouden WordPress websites voor het MKB en grote organisaties. Met deze plugin kunt u automatisch uw template, database en andere onderdelen van WordPress laten scannen.

Wat mij betreft een prima methode om te bekijken hoe jouw web site eruitziet op verschillende apparaten. Zo hoef je zelf in ieder geval niet alle apparaten bij de hand te hebben. Nu je toch op deze instelpagina bent kun je direct een favicon instellen voor je web site. Je kunt verder ook nog de Logo Breedte aanpassen. Je kunt simpelweg de balk slepen naar de gewenste breedte. Je kunt aan de rechterzijde direct de breedte van je brand wordpress webshop zien veranderen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen moeten we naar Wereldwijd gaan om de lettertype van de web site aan te passen.