Wel, zodra de plugin geïnstalleerd en geactiveerd is verschijnt er in de WordPress webshop backend, onder de editor, een nieuw gedeelte. Als je bijvoorbeeld een blogpost opent, zie je daaronder hoe die blogpost het doet op het gebied van vindbaarheid en leesbaarheid. De groene bolletjes geven aan wat je goed hebt gedaan, de rode bolletjes vertellen je op welke punten er nog ruimte is voor verbetering. Oranje bolletjes laten zien wat al aardig goed is, maar waar mogelijk nog iets verbeterd kan worden.

Met andere woorden: hoe meer groene bolletjes je ziet, hoe beter! In het screenshot hieronder zie je een voorbeeld van een blogpost die goed scoort : De plugin helpt je ook met het schrijven van een goede meta titel en meta omschrijving. Je kunt de Yoast web optimization WordPress plugin tevens gebruiken om je content material te controleren op leesbaarheid. Ook daarbij wordt met behulp van groene, oranje en rode bolletjes aangegeven wat er goed is en wat er beter kan.

Installeer Een Thema (= Layout) Geoptimaliseerd Voor Woocommerce

Pak dan onzeultieme WordPress SEO checklist erbij! Belangrijk: search engine optimization is niet iets waar je een keer een dagje voor gaat zitten en vervolgens weer kunt vergeten. Het is een doorlopend proces! Je moet er constant aan blijven werken om te zorgen dat je hoger scoort dan je concurrenten.

Als je regelmatig gebruik maakt van Yoast, leer je vanzelf hoe je goede SEO teksten schrijft! Wil je graag weten wat je nog meer kunt doen om de vindbaarheid van je webshop te verbeteren?

Als je gebruik maakt van een Content Delivery Network dan laadt je webshop niet vanaf één server, maar vanaf twee of meer servers. Je site WordPress wordt omgezet in statische content material en van de dichtstbijzijnde server gehaald. Een CDN kiest altijd de snelste route.

Je zoekt dan naar de ideale resolutie: een zo goed mogelijke kwaliteit en een zo klein mogelijk bestand. Gelukkig hoef je dit niet voor al je afbeeldingen handmatig te doen. Daar gebruik je gewoon een plugin voor, zoals WP Smush. Maak gebruik van een Content Delivery Network

Hierdoor kan je webshop aanzienlijk sneller worden weergegeven. Wees kritisch bij het toevoegen van plugins Zorg daarom dat je alleen plugins toevoegen die je echt nodig hebt, en deactiveer en verwijder de plugins die je niet gebruikt. Lees ook onze 10 suggestions om de kwaliteit van een gratis WordPress plugin te beoordelen.

Je kunt nog zo’n mooie webshop hebben, als niemand je weet te vinden heb je er niet veel aan! Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de vindbaarheid van je web site door middel van zoekmachine optimalisatie . Maak je geen zorgen, je hoeft geen web optimization WordPress hosting expert te zijn om je webshop vindbaar te maken! Een goede search engine optimization plugin als Yoast SEO kan je al een heel eind op weg helpen.