Om een webshop met WooCommerce te kunnen gebruiken heb je de WooCommerce plugin nodig. Op je WordPress website ga je naar Plugins en voegt daar de WooCommerce plugin toe. Dat is de eerste stap richting jouw eigen webshop. In dit geval gaan we er vanuit dat je al een WordPress website hebt.

  • Op deze manier heb je een duidelijk overzicht van welke artikelen er binnen je assortiment aanwezig zijn.
  • Daarnaast gebruikt onze meetsoftware deze informatie ook om berekeningen te maken.
  • All in One search engine optimization biedt soortgelijke mogelijkheden, maar ziet er net even anders uit.
  • Magento word veelal gebruikt voor grote bedrijven.

Medusa heeft daarvoor een selectie van templates gemaakt van webshops binnen WordPress, het meest gebruikte CMS ter wereld. Met de WooCommerce Brands plugin creëer je gemakkelijk en snel merken en merkcategorieën voor jouw webshop. Hierdoor is het mogelijk om merken overzichtelijk te rangschikken, toe te voegen aan een widget en te koppelen aan je producten. Op deze manier is het gemakkelijk voor je klanten om merken terug te vinden en hierop te filteren. Ideaal dus als je jouw WooCommerce Webshop strak en professioneel wil laten overkomen.

De database back-up is het belangrijkst en die bevat eigenlijk alle instellingen die je maakt in een webshop. Daarnaast staan alle teksten, berichten, pagina’s en hyperlinks in dat bestand. De bestanden bevatten voornamelijk de foto’s die je voor de producten upload.

In deze plugin koppel je de webshop aan de betaalprovider door middel van een API-sleutel. Hiermee maak je een beveiligde verbinding en worden je betalingen verwerkt. Je hebt een derde partij nodig die de betalingen voor je verwerkt.

Toch Liever Werken Zonder Shortcodes? Gebruik Woocommerce Samen Met WordPress

Het instellen van verzendklassen kan ook per gewicht. Vooral wanneer je internationaal gaat verzenden kan dit nog wel eens een rol spelen. Als je op de onderstaande PostNL kostentabel voor België kijkt, zie je dat er boven de 2 kg een ander tarief wordt gerekend als bij een pakket onder de 2 kg. Verzendklassen hebben WordPress website betrekking op de kosten van de verzending. Je kunt verschillende verzendklassen aanmaken als je voor bepaalde producten andere verzendkosten wilt hanteren. Een verzendklasse is trouwens altijd gekoppeld aan de verzendmethode Vast tarief. Heel kort samengevat werkt een eenvoudige webshop bouwen als volgt.

Veel goede en direct bruikbare adviezen gekregen. Een aanrader voor iedere onderneming.I am very happy with the introductory meeting I had with Wouter van Monkey Vision. Many good and immediately useful recommendation received.

Diversiteit is een belangrijke sleutel tot succes. Weet waar je in de markt staat en bestudeer de strategie en kosten van je concurrentie. Er worden steeds meer producten on-line verkocht en veel ondernemers starten een eigen webshop. Tegenwoordig kun je zelf eenvoudig en goedkoop een webshop starten met behulp van WordPress en de free of charge plug-in WooCommerce. WordPress is niet alleen een systeem waarmee je heel eenvoudig content material kunt beheren en waar je further functies aan toe kunt voegen.

Daarmee kun je concurrenten te snel af zijn en prijzen optimaliseren aan de hand van jouw prijsstrategie. WooCommerce is een uitgebreid en prettig platform. Het werkt intuïtief, zowel om een webshop te runnen of om als consument aankopen te doen. WooCommerce is niet een e-commerce platform, maar een plugin voor WordPress. Dat betekent dat het flexibel is en je kunt het volledig customizen.

Ontdek in dit artikel de 10 beste e-commerce plugins voor WordPress. Bovenaan zie jeProductafbeeldingstaan, hier bepaal je wat de hoofdfoto wordt van jouw product, deze wordt overal getoond. Als tweede zie jeProductgalerij hier kan je further WordPress hosting foto’s toevoegen aan het product die dan als een galerij op de productpagina getoond worden.

STRATO werkt bijvoorbeeld uitsluitend met supersnelle SSD’s. Ook is het belangrijk dat je webshop goed beveiligd is, zodat klanten met een gerust hart hun financiële gegevens achter kunnen laten. Bij STRATO heb je daarom de mogelijkheid om je WordPress-site te beveiligen met een SSL-certificaat. WordPress staat bekend als een CMS waarmee er betrekkelijk eenvoudig websites woocommerce mee gemaakt kunnen worden. Vandaar dan ook, dat men vaak zelf aan de slag gaat in de veronderstelling dat een webshop snel gebouwd is.

Zet de winkel op met free of charge verzending of verzending tegen een vast tarief. Eenvoudig uitbreidbaar met plugins voor PostNL of iedere andere pakketvervoerder. Woocommerce is één van de bekendste webshop systemen en draait op WordPress. Woocommerce is gratis en heeft honderden mogelijkheden. Vertegenwoordigers van de klantenservice staan klaar om uw vragen te beantwoorden by way of telefoon en e-mail.

Nu wordt er gevraagd om je website te koppelen met Jetpack. Klik op Doorgaan met Jetpack om de plugin te configureren. Nu komen we terecht onder het kopje aanbevelingen. Hier kun je bijvoorbeeld nog kiezen of je het thema Storefront wilt installeren. Nadat je de Woocommerce setup wizard bent gestart, moeten er een paar standaard pagina’s worden aangemaakt op je WordPress web site. Zoals; store, my-account, add-to-cart, checkout web page. Heb je WordPress al geïnstalleerd op je webhosting?

Je kunt supersnelle internet hosting hebben, maar als je thema slecht gecodeerd is zul je hier nooit optimaal gebruik van kunnen maken. Lees daarom altijd de reviews van een thema, en bekijk hoeveel supportvragen er gedaan zijn en hoe snel hierop gereageerd is door de makers. Hier leest je vijf ideas voor het kiezen van een thema. In de video laat ik zien hoe je verschillende pagina’s aanmaakt, waaronder residence, blog, over ons, shop, contact en de winkelmand pagina.

Het thema heeft ook een groot aantal lay-outs om uit te kiezen, met zeven demo’s, drie productpagina’s, 10 headers en nog vele andere opties. Verder zijn er ook shortcodes en een child-thema inbegrepen voor het beter beheerbaar maken van je webshop. Door de zeer gebruikersvriendelijke web page builder van Divi genaamd Divi Builder, is het ontwerpen van lay-outs voor iedereen een eitje. Als je Divi gebruikt, kun je kiezen uit standaard templates voor bijvoorbeeld je homepage, producten, e-commerce store front en contactpagina. Als je voor een minimalistische en moderne Woocommerce web site wilt gaan dan is Jayla zeker een geschikte optie. Jayla bevat elke functionaliteit die je nodig hebt om een professioneel ogende webshop te creëren. Het thema is volledig responsive en tremendous flexibel door middel van het geavanceerde paneel met opties.